ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 06.09.2023

Po dvou měsících opět zasedal výbor SÚS, který se kromě jiného zabýval návrhy na zrušení pracovního příspěvku (brigád), které v současné době projednávají orgány Rady ČRS.

Je dlouhodobou snahou předsedy ČRS Karla Macha sjednotit ceny brigád a zahrnout je do členské známky a následně přerozdělovat. Tuto změnu projednal i hospodářský odbor Rady ČRS, který doporučil jednu z variant Radě ČRS, ta zasedá ve čtvrtek.

Výbor SÚS se zabýval navrhovanými variantami a vůbec celkovým pojetím brigád a rozhodl ani jednu z variant nepodpořit a v tomto duchu pověřil i naše zástupce v Radě. Již nyní z některých MO, které jsou obeznámeny s chystaným řešením brigád, zaznívají velice radikální reakce, což výbor SÚS vnímá, včetně z toho plynoucích rizik. Po zasedání Rady bude pro naše MO připraven dopis, který je seznámí s jednotlivými návrhy, jež se na Radě projednávají a se stanoviskem výboru našeho ÚS. MO dostanou prostor sdělit ÚS své stanovisko a postoj k řešené problematice, na základě stanovisek od našich MO rozhodne výbor o dalším postupu a postoji při projednávání na Radě ČRS.

Jednatelka pí. Fryšová podala zprávu o přípravě Rybářského informačního systému, kde probíhá migrace dat.

Členové výboru schválili od roku 2024 zrušení placení místenky ve výši 25 korun na vodní ploše Mlynařice 3 – Dvorce u mimopstruhového režimu. Pstruhový režim a placení místenky zůstává beze změn.

Přítomní byli seznámeni s přípravou hospodářského vyrovnání a s termíny, kdy bude HV probíhat. Bude znovu přiopraven rezervační systém, o jeho otevření budou MO informovány.

Pan Zahrádka informoval o záměru města Mladá Boleslav vybudovat na toku Klenice rybník, MO již začala jednat o možnosti vyhlášení rybářského revíru.

Na sekretariátu proběhla kontrola SZIF ohledně projektu vysazení úhoře, vše bez závad.

Předseda SÚS D. Hýbner podal informaci o setkání s hejtmankou Středočeského kraje, byla dohodnuta možná spolupráce na vysazení odkrmených úhořů do neprůchodných toků a VP, v podpoře dětí a mládeže a handicapovaných rybářů.

Předseda DK SÚS Ing. Neuman seznámil výbor s kontrolou vodní plochy Písková Lhota včetně výkonu správcovské služby, úpravy pískovny atd. Konstatoval, že vše bylo bez závad a pískovna je ve velice pěkném stavu.

Výbor odsouhlasil pořádání 24hodinového závodu na vodní ploše Stržený v termínu 30. 9. – 1. 10. 2023.

Výbor vzal na vědomí informace o chystaném zasedání hospodářského odboru SÚS a ekonomické komise SÚS.

(šam)

Fotogalerie tit

foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 417 989

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS